Kaj najljubša barva pove o vas?

Objavljeno v: Splošno počutje, Uncategorized | 0

Barve vas obdajajo vsepovsod v življenju – tako v domu kot zunaj, v naravi. In ne glede na to, ali se njihovega učinka na vaše počutje zavedate ali ne, barve nenehno delujejo na vas. Morda se na barve spomnite predvsem takrat, ko izbirate svoja oblačila, ali morda takrat, ko kupujete nov avto ;). Pa ste se kdaj vprašali, kaj najljubša barva pove o vas?

.

In kaj lahko izveste o drugih ljudeh na podlagi njihove najljubše barve? (1)

 

kaj najljubša barva pove o vas.

.

Ne da bi se tega posebej zavedali, med različnimi barvami izbirate vsakodnevno

.

.

Pa naj si gre za oblačila, ki jih zjutraj oblečete ali za skodelico najljubše barve, iz katere pijete čaj. Ali ste opazili, da kadar ste slabe volje ali žalostni, raje posegate po oblačilih temnejše barve? In ravno nasprotno – ko ste veseli, dobre volje, je večja verjetnost, da boste izbrali oblačila bolj »veselih«, sijočih barv.

.

Že na podlagi tega lahko ugotovite, da vam v določenih trenutkih ene barve bolj ustrezajo kot druge.

.

Verjetno imate tudi barvo, ki je ne marate oziroma vam sploh ni všeč. In si niti predstavljati nočete, da bi se oblekli v oblačila te barve. In včasih je prav barva, ki jo najmanj marate, tista, ki bi vam najbolj koristila.

.

Zato je dobro vedeti, katera barva je tista, ki vam v določenem obdobju lahko še posebej koristi pri dobrem počutju ali kot pomoč pri zdravstvenih težavah. (2)

.

Če želite ugotoviti, kako podpreti sebe in svoje dobro počutje s pomočjo barv in dodatne informacije o tem, kaj najljubša barva pove o vas, se za pomoč lahko obrnete tudi na Merkaba.si vedeževanje, kjer vam bodo usposobljene terapevtke po pregledu vaših energij svetovale s katerimi barvami in kako si lahko tudi sami pomagate.

.

čakre in barve

 

.

Ste kdaj opazili, kakšnih barv je mavrica na nebu?

.

.

Mavrica vedno poteka od rdeče, preko oranžne, rumene, zelene in modre, vse do vijolične. In prav v takšnem zaporedju barv kot je mavrica, so tudi vaše čakre. (3)

.

Glavne čakre (energijski centri) v človeku so enakih barv kot mavrica:

.

  • korenska čakra je rdeča,
  • spolna čakra je oranžna,
  • čakra solarnega pleksusa je rumena,
  • srčna čakra je zelena,
  • grlena čakra je svetlo modra,
  • ažna čakra je vijolična,
  • kronska čakra je bisernato bela.

.

Čakre z vitalno energijo oskrbujejo tudi vaše fizično telo oz. posamezne organe. In če določena čakra »slabše« deluje, so posledično tudi organi fizičnega telesa (za energijo katerih je »odgovorna« ta čakra) slabše oskrbovani z vitalno energijo. S tem, kaj najljubša barva pove o vas, dobi popolnoma nov pomen oziroma vam razkrije nove informacije o vas samih.

.

Več o tem, za katere organe je »odgovorna« katera čakra, si lahko pogledate tukaj:

.

 

.

In če želite svojemu telesu pomagati k boljšemu počutju oziroma mu pomagati, da se čim hitreje pozdravi, lahko to storite tudi s pomočjo barv.

.

Kako? Zelo poenostavljeno rečeno tako, da v življenju uporabljate več tiste barve, ki je (glede na barvo čakre) odgovorna za določen organ oziroma vaše počutje.

.

Lahko pa si privoščite tudi energijsko terapijo, s katero se bodo počistile postane energije iz vaših čaker. To vam bo dalo tudi svež zagon in nato boste lažje sami skrbeli za svoje dobro počutje.

.

.

Torej – kaj najljubša barva pove o vas?

.

.

Poglejmo si po posameznih barvah, kaj najljubša barva pove o vas (4):

.

RDEČA BARVA

.

Če je vaša najljubša barva rdeča, ste prizemljeni, fizično aktivni in polni energije, strastni. Z lahkoto lahko materializirate ideje, oziroma dobite to, kar si želite.

.

ORANŽNA BARVAnajljubša barva

.

Znate uživati v življenju, saj dobro čutite sebe – veste, kaj vam je všeč in kaj ne. Znate uživati v dobri hrani, kot tudi v odnosih z ljudmi. Ste ustvarjalni, družabni in optimistični.

.

RUMENA BARVA

.

Ste veseli in optimistični ter po navadi dobre volje. Blizu vam je logičen način razmišljanja in individualnost. Odlikuje vas tudi smisel za humor.

.

ZELENA BARVA

.

Zelena barva predstavlja harmonijo in rast. Po naravi ste nežni in iskreni. Radi ste med ljudmi, a kljub temu cenite svoj mir. Z lahkoto se povežete z naravo in njenimi zdravilnimi sposobnostmi.

.

MODRA BARVA

.

Veliko vam pomen notranji mir in resnica. Ste sočutni, potrpežljivi in skrbni. Radi pomagate drugim in ste dober poslušalec, zato vam ljudje z lahkoto zaupajo. Pomembno je, da jasno izražate svoje misli, svojo resnico.

.

VIJOLIČNA BARVA

.

Radi ste samostojni, neodvisni in edinstveni. Odlikuje vas močna intuicija in pa kreativnost, ki jo lahko izrazite tudi na področju umetnosti. Zanima vas vse, kar je drugačnega, skrivnostnega, ezoterika in duhovnost.

.

kaj najljubša barva pove o vas

.

BELA BARVA

.

Bela je barva čistosti, nedolžnosti; je barva perfekcionizma. Ste zelo organizirani in nagnjeni k perfekcionizmu. Hkrati pa lahko težite k preprostemu življenju. Pomembno vam je, da ste neodvisni od drugih.

.

ČRNA BARVA

.

Če je vaša najljubša barva črna, ste individualist; ste zelo samostojni in inteligentni. Pogosto ste zadržani in svoja čustva raje zadržite zase, kar pa ne pomeni, da ste osamljeni. Odlikuje vas notranja moč, ob tem pa ste globoko v sebi nežni, čutni.

.

Če vas zanima tudi, katere barve je vaša duša, vabljeni k branju prispevka TUKAJ.

.

.

5 nasvetov, kako v življenje vnesti več barv in s tem poskrbeti za dobro počutje

.

.

1. Opazujte naravo

.

Ste opazili, kako sočna je zelena barva zgodaj spomladi? In kako globoko modro je včasih nebo? In kako živih barv so cvetlice?

.

Pojdite čim večkrat na sprehod v naravo in se naužijte svežega zraka in barv, ki vam jih narava ponuja na vsakem koraku. Kajti ko zavestno opazujete naravo, se njene zdravilne moči še okrepijo.

.

barve in narava

.

2. Oblačila in dodatki

.

Četudi ste morda navajeni, da se oblačite večinoma v ene in iste barve, je dobro, da stopite iz svoje cone navideznega udobja. In izberete barve, ki vas bodo podprle v življenju.

.

Postavite se pred svojo omaro z oblačili in se vprašajte, kako bi se oblekli, če bi se prepustili vodstvu svoje Duše. Najdete veliko oblačil ali bi se pod vodstvom svoje duše odločili za drugačne barve? Pomlad je odličen čas, da prečistite, prenovite svojo omaro z oblačili.

.

3. Hrana in pijača

.

Veliko barv lahko v svoje življenje vnesete tudi preko hrane in pijače. Ne le, da je sveža in barvita hrana prijetna na pogled in vam že s tem poveča užitek pri prehranjevanju. Hkrati s tem v svoje telo vnašate tudi barve, ki s svojo vibracijo, frekvenco pozitivno vplivajo na telo.

.

Pri tem izbirajte čim več svežega sadja in zelenjave ter pijte naravne čaje in sokove ali vodo. (5)

.

barve in hrana

.

4. Meditacija s pomočjo barv

.

Za začetek lahko poizkusite povsem preprosto meditacijo. Poravnajte svojo držo in pozornost usmerite na dihanje. Dihanja ne spreminjate, le opazujete ga in si ob tem predstavljate, kako z vsakim dihov vdihnete sijočo bisernato belo svetlobo. In z vsakim izdihom izdihnete vso postano energijo.

.

Priporočam pa vam tudi odlično vodeno meditacijo »Skrivna moč barv«, s katero lahko počistite, pozdravite vašo preteklost in v življenje vnesete več barv in harmonije.

.

5. Vnesite barve v svoj dom

.

Okrasite svoj dom z barvnimi dodatki. Lahko jih menjate sezonsko (glede na letni čas) ali pri tem uporabite feng-shui znanje. Lahko pa preprosto izberete barve, ki so vam všeč.

.

Barve v svoj dom lahko vnesete tudi z živimi rastlinami in cvetjem, kar ga bo še dodatno energijsko obogatilo.

.

barve in dom

 

Upam, da sem vam odgovorila na vprašanje, kaj najljubša barva pove o vas. Srečno do prihodnjič!

The following two tabs change content below.

Milena Maze

Energijska terapevtka, posebej specializirana za IST terapije (regresija), ScalarPrana zdravljenje in jasnovidno svetovanje.