5 odličnih nasvetov, kako izboljšati imunski sistem

Objavljeno v: Splošno počutje, Uncategorized | 0

Verjetno poznate ljudi, ki nikoli ne zbolijo. Kaj je potem drugače pri vas? Kaj počnejo drugi drugače? Kako izboljšati imunski sistem (1) in se fizično ter energijsko okrepiti?

.

Na stanje vašega imunskega sistema vpliva:

.

  • stres (doma, v službi, šoli),
  • prehrana,
  • fizična aktivnost,
  • notranje zadovoljstvo,
  • slabo energijsko stanje vašega doma.

.

Kako izboljšati imunski sistem z upoštevanjem vsakega od naštetih dejavnikov?

.

.

Imunski sistem in stres

.

.

Ko ste v stresu, to vpliva na celo vaše telo in če nimate nekih vzvodov ali načinov sproščanja, ko to napetost čutite, se to nabira v vašem telesu (2). Ko je tega preveč, vaše telo tega ne zmore več predelati in vas ustavi z boleznijo, slabšim počutjem, manj energije.

.

Na vprašanje kako se sprostiti ni enega odgovora. Nekdo se sprosti v naravi, drugega sprosti glasba, tretjega šport, meditacija, ples…, vi poiščite tisto, kar deluje za vas. Saj če izberete način sproščanja, ker deluje za nekoga drugega, vam pa naredi še dodaten stres, potem ste si naredili še slabše stanje, kot je bilo. Izhajajte iz tega, da je v vas mir.

.

kako izboljšati imunski sistem

.

.

Kako izboljšati imunski sistem s prehrano

.

.

Glede prehrane je pomembno da uživate čim bolj lokalno pridelano hrano in da je ta hrana sezonska. Pri nas je sedaj na voljo kislo zelje, kisla repa, ki hkrati okrepi vaša prebavila, saj vsebuje naravne probiotike in vitamine. Hrana naj bo čim bolj raznolika, pestra.

.

Če pa se vam zdi, da jeste zelo enolično in da vaše telo potrebuje živo hrano, pa je koristno uporabiti preverjena prehranska dopolnila. To je zelo priporočljivo predvsem takrat, ko ste že zboleli ali okrevate po bolezni, saj se na ta način vaše fizično telo hitreje okrepi nazaj.

.

Probiotiki, so prava izbira, saj je se veliko celic imunskega sistema nahaja prav v črevesju (med 60-75 odstotkov) in s tem se najhitreje vzpostavi ravnovesje nazaj, ki pelje do ozdravitve. Ne pozabite tudi na dovolj tekočine, ki mora biti topla, da jo lahko telo izkoristi.

.

.

.

Imunski sistem in vadba

.

.

Ko se vas loteva prehlad ali katera druga bolezen, je možno, da vas telo samo opozarja, da je čas za počitek, da ste v tem obdobju pretiravali. Takrat je dobro, da telesu date, to kar potrebuje. Počitek.

.

Sicer pa je potrebna redna fizična vadba. To je lahko nekaj počepov zjutraj, da se boljše prizemljite, aktivirate svoje energije, ter sprehod v naravi, da se dobro predihate. V zimskem času veliko ljudi ostane doma, ne hodi ven, slabše zrači stanovanje kar telo oslabi. Če ne zmorete drugega, delajte vsaj vaje za raztezanje, s tem boste aktivirali in ohranjali pretok (3). Redna telesna vadba je eden od pomembnih dejavnikov, kako izboljšati imunski sistem.

imunski sistem in vadba

.

.

Imunski sistem in notranje zadovoljstvo

.

.

Tisti ljudje, ki so bolj zadovoljni v sebi, notranje mirni, manj zbolevajo, saj je zato tudi energijskih nihanj manj.

.

Kako do večjega notranjega zadovoljstva?

.

Ponovno spoznajte sebe, kaj je tisto, kar si vi zares želite, kaj vas napolni z energijo, kar zbudi veselje v vas. Spomnite se, kaj vas je veselilo v mladosti in ste na to pozabili. Kaj ste počeli z veseljem, navdušenjem, ste za to goreli. To bo aktiviralo vašo vitalno energijo, kar vas bo ves čas polnilo z energijo. Lahko si pomagate tudi z oranžno barvo, v hrani, pijači, oblačilih, z eteričnimi olji.

.

Če se počutite, kot da se vam je življenje ustavilo, vam lahko svetovalke Merkaba.si pomagamo z energijskimi terapijami, veževanjem in svetovanjem.

.

To vas bo peljalo bolj k sebi, manj boste razpršeni v okolici in manj energije boste izgubljali.

.

notranje zadovoljstvo

.

.

Zdrav dom za boljše počutje

.

.

Velikokrat so energije doma nasičene s starimi energijami, predmeti in spomini, zato vas prostor ne podpira v plus, ampak vas energijsko ustavi. Prva stvar, ki jo morate narediti je, da odnesete ven ves star papir, vso navlako, vse kar čaka, da boste nekaj storili s tem, pa se tega ne lotite.

.

Prostor dobro prečistite, najboljše s kisom, ki razkužuje. Po fizičnem čiščenju pa uporabite sprej za prostor, da se sprostijo še elementari in druge trdovratne energije, ki bremenijo vse vas, ki tam živite. Ostale izdelke za energijsko čiščenje prostora pa si lahko pogledate TUKAJ.

.

Pomembno je tudi vsakodnevno zračenje, da pridejo v prostor sveže, čiste energije.

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Mateja Cvetko

Energijska terapevtka, izvaja energijske družinske podpore, podpore za šolarje in študente ter vodi delavnice o čakrah in meditacije.