Kako z naravno kozmetiko do boljšega počutja

Objavljeno v: Družina, Splošno počutje | 0

V iskanju poti do boljšega počutja me je zaneslo na področje kozmetike. Na trgu je izjemno veliko izdelkov, jaz pa ne maram močnih vonjev. Moja občutljiva koža ne prenese menjav in iskanja, kaj bi končno lahko bilo ok. Zato sem posegla po naravni kozmetiki, predvsem je slovenska naravna kozmetika pritegnila mojo pozornost.

.

In seveda pristala pred vprašanjem, kaj naj izberem?

.

Vsi ponujajo naravne sestavine. Kreme, šamponi, olja za to in ono težavico…ker pa sem malo lene sorte, imam rada čim manj kompliciranja okrog vsega. Ne maram nabito polnih polic na pol porabljenih stekleničk in embalaže. Okrog sebe imam rada lepe in uporabne stvari, vse ostalo samo blokira mojo življenjsko energijo.

.

Zato sem iskala kozmetiko, ki pokrije vse moje potrebe hkrati.

.

Bogastvo naše dežele je v številnih rastlinah, narava je skozi njih poskrbela za človeka. Nekatere knjige omenjajo več kot 120 zdravilnih vrst, najbrž pa to ni končno število. Zato je v Sloveniji mnogo izdelovalcev naravne kozmetike, nekateri sledijo izročilu babic, drugi odkrivajo nove recepture.

.

Slovenska naravna kozmetika je rešila potrebe moje kože, ne pa tudi tistega po minimalizmu.

.

Iskala sem nekaj, kar omogoča koži dobro dihanje, se odlično vpije in dobro deluje tudi na moje energije. Naravne sestavine ohranjajo način uravnavanja temperature, čutenje, dodajo zaščito koži in ji pomagajo ostati hidrirano. Da ostanem sproščena, lahkotna v energijah.

.

slovenska naravna kozmetika
Naravna kozmetika Zeleno zlato

.

Otroci in naravna kozmetika

.

No, moji otroci imajo kožo, ki je še zahtevnejša od moje….

.

Regenerator mora biti poseben….krema ne sme dražit kože. Seveda noben najstnik ne želi imeti mozoljev in ker ima moj sin atopični dermatitis, ne mara na koži ničesar mastnega in dražečega. Srednja hči dobi takoj rdečo kožo če uporablja kaj neustreznega, starejši pa se vname koža že zaradi komarjevega pika. Kako naj jim pomagam? Posegli smo po ognjiču in šentjanževki, uporabljali v kopelih hrastovo lubje in včasih cele dneve porabili za preskušanje mazil in krem, potem za otiranje itd.

.

Nočna mora se je vlekla, dokler nisem srečala hmeljevih pripravkov med testiranjem naravne kozmetike s hmeljem, imenovane Zeleno zlato. Učinki so bili že po prvi uporabi. Hm, če ne bi videla na svoje oči…..

.

.

Slovenska naravna kozmetika Zeleno zlato za zunanjo in notranjo lepoto

.

 

Vem, da si vsak želi dobro počutje.

.

Največkrat si pomagamo z dobro prehrano in prehranskimi dodatki, meditacijo, gibanjem v naravi, nekateri pokličete svetovalko. Težave na koži pa vam kljub temu lahko povzročajo nemir. Koža je razdražena, rdeča, nemogoče je nanašati ličila ali pa ta povzročijo še dodatne zaplete. Po britju se pojavijo rdeče lise.

.

Kombinacija sestavin v hmeljevi naravni kozmetiki Zeleno zlato je izjemna: kožo pomirja, okrepi regeneracijske sposobnosti, pilingi pa pomagajo koži, da ne zadržuje tekočine in toksinov (beri: celulit).

.

Ravno piling za telo me je navdušil z vsestranskostjo. Uporaben je kot sredstvo za tuširanje in hkrati piling.

Vsebuje fenomenalno kombinacijo peteršilja, kave in hmelja. O HMELJU strokovnjaki poročajo o izjemni antibakterijski učinkovitosti in afrodizijskih lastnostih, kožo vlaži in globinsko sprosti.

.

PETERŠILJ (1) vzdržuje zdrav in mladosten videz, poveča produkcijo kolagena v koži, sodeluje v protibakterijski in protiglivični zaščiti kože. SOL pa sprosti zunanje energijske vplive.

.

A ste kdaj pozorni, kaj se dogaja med tuširanjem?

.

Telo torej diha skozi kožo. Kar dajete nanjo, zaide tudi v notranjost telesa. Med tuširanjem z vročo vodo (mmm, obožujem) se koža še bolj odpre, sestavine mil izhlapevajo in vaše telo jih sprejema skozi kožo in pljuča? Samo naravni geli, ki ne vsebujejo parabenov, silikatov in drugih umetnih dodatkov kožo očistijo brez stranskih učinkov. Vaše počutje ob eteričnih vonjavah hmeljeve naravne kozmetike je odlično, vonj kopalnice pa privabi…no, saj veste, koga si želite.

.

Naj predstavim še ti dve lepotici:

.

VRTNICA (2) zbudi kožo iz otopelosti, njen vonj pa pomirja živčen sistem.

VERBENA poživi svežino telesa in uma, ima širok spekter antimikrobnega delovanja, gladi in mehča kožo.

.

Ker sta sestavini naravnih hmeljevih krem za kožo; naravna krema za obraz Vrtnica in naravna krema za obraz Verbena, se s hmeljem odlično dopolnjujeta v sprostilnem in osvežilnem učinku.

Vpliv naravnih rastlinskih eteričnih olj, rastlinskih izvlečkov in vonjav deluje na telo skoraj magično. Narava že tisočletja odlično skrbi za človeka, saj vpliva direktno na vašo življenjsko energijo, eteričnost.

.

Naravna kozmetika Zeleno zlato (3) upošteva vse moje potrebe:

.

  • je široko uporabna,
  • uporablja jo lahko vsa družina (no, razen dojenčki, ki pa še ne potrebujejo intenzivne nege).
  • se dobro vpije in ne pusti mastnega občutka,
  • v zimskem mrazu je odlična zaščita,
  • pomirja razdraženo kožo in deluje antiseptično,
  • z odličnimi eteričnimi vonji me sprosti in umiri,
  • podpira me pri terapevtskem energijskem delu,
  • v meni krepi strast do življenja….

.

 

Koža, največji organ telesa

.

Koža je zares največji organ telesa in ustvarja mejo med zunanjim fizičnim svetom in notranjostjo telesa. ZAŠČITI vas pred zunanjimi vplivi in strupi, skoznjo telo izloča nepotrebne snovi, uravnava temperaturo telesa.

.

Je ČUTNI organ, preko katerega zaznavamo temperaturo, bolečino, pritiske ter energijske vplive na telo.

.

Ob stiku s svetlobo sonca v koži NASTAJA D vitamin, ki ga telo potrebuje za krepitev imunskega sistema.

.

In ravno zato je uporaba naravne kozmetike tako pomembna, če je to slovenska naravna kozmetika pa še toliko bolje…

Takole, mislim da smo dobro osvetlili področje, jaz pa sem popolnoma zadovoljna z novo hmeljevo kolekcijo negovalne kozmetike.

.

Za zaključek si lahko s pomočjo spodnjega posnetka naučite, kako sprostiti limfo na obrazu za še bolj mladosten videz. V kolekciji Zeleno zlato najdete tudi olje za telo, uživajte…

.

The following two tabs change content below.

Nataša O.Žurej

Nataša O. Žurej je energijska terapevtka in svetovalka na področju osebnega razvoja in družinskih odnosov, vodi delavnice Zdravljenje družinske Duše ter predavanja in meditacije.